Ravintola Carelian perjantaipullo

Avaamme baarissamme aina perjantaisin jonkin harvinaisemman viinin maisteltavaksi laseittain.
Listaamme tässä alla seuraavat perjantaipullot:

29.3.2019

2010 Silvaner CK, Stefan Vetter  15,60€/ 12cl

”Not More But Also Not Less.” – Stefan Vetter

Stefan Vetter on keskittynyt pääosin Sylvaner rypäleen viljelyyn Saksassa Frankenissa, josta tämä viini on hieno taidonnäyte. Kaikki työskentely viinitarhoilla tehdään käsin ja viljely on täysin orgaanista ja biodynaamista. Rypäleet ovat vanhojen köynnösten tuotosta ja viiniin ei lisätä mitään vaan ne saavat käydä täysin spontaanisti. Pullotus vaiheessa viinejä ei kirkasteta tai suodateta ja vain pienin mahdollinen määrä sulfiittia on lisätty viinin tasapainon säilyttämiseksi.

5.4.2019

2014 Saint- Aubin Le Ban, Catherine & Dominique Derain  17,40€/12cl

Vuonna 1988 Dominique päätti yhdessä ex-vaimonsa ja opiskelukaverinsa Catherinen kanssa toteuttaa unelmansa ja he ostivat 5,5 hehtaaria viinitarhoja Saint-Aubinin alueelta. Jo alusta pitäen Derain on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin ja viinin valmistuksessa periaatteena on mahdollisimman luonnonmukainen ja ’low-interventionist’ työskentely vuosisatoja vanhojen periaatteiden mukaisesti. Rypäleet on kerätty 1 hehtaarin kokoiselta Le Ban-palstalta Saint-Aubinin kylän alueelta. Tarhan erittäin vanhat pinot noir-köynnökset on istutettu vuonna 1920 ja maaperä on kalkkikivi- ja saviperäistä.

12.4.2019

2014 Chardonnay Patchwork, Tissot 14,40€/12cl

André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka. Kaikkia Tissot’n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat ’terroir’-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla.

Lämpimästi tervetuloa!

ps. Viinejä riittää nopeimmille 😉

Tutustu myös Ravintola Carelian viini-iltoihin ja viinitasting-tarjontaan.