Ravintola Carelian perjantaipullo

Avaamme baarissamme aina perjantaisin jonkin harvinaisemman viinin maisteltavaksi laseittain.
Listaamme tässä alla seuraavat perjantaipullot:

15.2.2019

ARPEPE: SASSELLA STELLA RETICA 2011 MAGNUM 14.40€/12cl

Italian Alppien jyrkiltä rinteiltä Valtellinasta tuleva kiehtova viini, joka saa kielen kierteelle ensisiemauksella. Karun vuoriston aromikkaassa Chiavennasca- eli Nebbiolo-viinissä on aistittavissa Alppien yrttejä ja mineraalista maaperää. Jämäkkä, mutta hienostunut tanniinisuus sekä eloisa hapokkuus takaavat viinille kestävän rungon sekä hyvän ikääntymispotentiaalin. Sassellaa pidetään yhtenä Valtellinan alueen parhaana palstana, jonka liepeillä myös alppitähdet kukkivat.

 

22.2.2019

DÖNNHOFF: HERMANNSHÖHLE RIESLING 2012 GG MAGNUM 22.20€/12CL

Nahen viinintekijöiden superstar Dönnhoff on noussut maailman maineeseen taidokkaalla ja puhtaaseen huippulaatuun tähtäävällä viininvalmistuksella. Hän haluaa nostaa jalustalle jokaisen viinipalstan parhaat puolet ja tuoda viineissään nämä esiin.

Hermannshöhlen jyrkät etelään suuntaavat rinteet sekä harmaasta liuskekivestä sekä vulkaanisesta basaltista koostuva maaperä on eritäin otollinen palsta kuivien Riesling-viinien valmistukseen.

”I want our wines to be full of life, to be charming – to give you feelings.” -Helmut Dönnhoff-

 

1.3.2019

ANNE & JEAN-FRANÇOIS GANEVAT: DE TOUTE BEAUTE NATURE MAGNUM 15.60€/12CL

Juran alueen ja natural-viinien todellisen taiturin Jean-Francois Ganevat ’n ja hänen tyttärensä Annen yhteinen viiniprojekti tuo tarkoin valikoitujen sopimusviljelijöiden ja Ganevat’n oman tilan rypäleet yhteen. Tyylilleen uskollisella tarkalla pieteetillä ja ammattitaidolla tehdyt viinit valmistetaan luonnollisin menetelmin ilman sulfiitteja ja pullotetaan hyvinkin persoonallisin etiketein varusteltuihin pulloihin.

De Toute Beaute Nature – viinin mielenkiintoinen sekoite koostuu Beaujolais’n alueen Gamay -, Alsacen alueen Pinot Noir – rypälelajikkeista sekä Juran alueen vanhoista alkuperäisistä rypälelajikkeista. Tätä viiniä nauttii hymyssä suin!

Lämpimästi tervetuloa!

 

ps. Viinejä riittää nopeimmille 😉